Over ons

Portus Software is ontstaan vanuit de wens om de werkzaamheden van de technische buitendienst eenvoudig in de digitale administratie op te nemen. Hiervoor zijn verschillende bestaande programma’s getest maar deze sloten niet aan op de praktijk en waren nodeloos ingewikkeld. Zo zijn wij ertoe gekomen om zelf een systeem te ontwerpen dat wel past bij de dagelijkse werkzaamheden en een mooi overzicht geeft. Dit blijven wij verder ontwikkelen op basis van de ervaringen in de praktijk.

Wij zitten midden in de praktijk en spreken dagelijkse meerdere gebruikers in de binnen- en buitendienst. Vanuit hun ervaring voeren we steeds verbeteringen door. Zo zorgen wij ervoor dat het systeem steeds beter aansluit op de praktijk, de rust in uw organisatie bewaard blijft en de administratie eenvoudig en zorgvuldig afgerond kan worden.

Het zoeken naar de juiste papieren om de factuur te kunnen maken of nagaan wie deze week nog een spoedklus kan oppakken, behoort tot het verleden. De dagelijkse papierstroom omzetten in digitale registratie heeft wat voeten in aarde maar levert veel inzicht en tijdwinst op. De kwaliteit en voortgang van het werk is duidelijk zichtbaar. 

Koppelen met het ERP-systeem
Portus Software kan op zichzelf gebruikt worden of gekoppeld worden aan een ERP-systeem. In het ERP-systeem zitten alle stamgegevens voor de (financiƫle)administratie. Met een Portus koppeling komt de werkbon digitaal in Portus terecht en wordt hij daar ingepland en verwerkt. Vervolgens wordt hij terug geƫxporteerd naar het ERP-systeem zodat de factuur gemaakt kan worden. De gegevens tussen het ERP-systeem en Portus worden uitgewisseld door middel van XML-bestanden. Daardoor is het eenvoudig om te koppelen met andere ERP-systemen.